Oosterse Kipsaté

Hoofdgerecht voor 4 personen

500 gr kippendijfilet

Voor de marinade:

  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 2 gr knoflook stukjes fijn
  • 1 gr chilipeper
  • 1 gr gember
  • 1 eetl sesamzaad
  • 2 eetl Saus.Guru Tokio High
  • 1 eetl sesamolie
  • 5 gr koriander
  • 3 gr sereh(citroengras)

Extra nodig:

BBQ of grillpan

1 Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Snijd de kippendijfilet in dikke repen en leg in de marinade. Laat 3 uur in de koelkast marineren.

2 Steek ondertussen de BBQ aan. Wacht tot hij op temperatuur is en of de kolen zijn uitgebrand en er een wit laagje as op ligt. Maak je het gerecht in de grillpan zorg dat deze goed heet is alvorens je het vlees erin doet.

3 Grill de kipsaté in 15 minuten op de BBQ of in de pan gaar en goudbruin.

TIP: Lekker met een salade van noedels, sugar snaps en taugé.

 

Bereiding: 35 minuten

Marineren: 3 uur