Hele dorade met kruiden-beurre op de BBQ/ Grill

Kruidenvoordeel Dorade Fish Dish

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 hele dorades schoongemaakt (door de visboer)
  • 2 gram peterselie
  • 2 gram dille
  • 1 citroen, in schijfjes

Voor de saus:

  • 30 ml witte wijnazijn
  • 30 ml witte wijn
  • 6 gram uienstukjes
  • 1 blaadje laurier
  • 100 ml kookroom
  • 6 gram peterselie
  • 5 gram basilicum
  • 1 gram zwarte peper gemalen
  • 50 gr roomboter, koud en in blokjes

Extra nodig:

  • BBQ of grillpan
  • 2 sauspannen
  • Zeef
  • Staafmixer

1 Steek de BBQ aan. Wacht tot hij op temperatuur is of tot de kolen zijn uitgebrand en ze een wit laagje hebben. Maak je de vis in een grillpan, verwarm deze dan goed voor alvorens de vis erin te doen.

2 Breng voor de saus de azijn samen met de wijn, de uienstukjes en de laurier aan de kook en kook tot één derde in. Giet door de zeef in een andere pan en roer de room erdoor. Breng weer aan de kook en kook opnieuw tot de helft in. Breng de saus op smaak met zwarte peper en zout.

3 Voeg de peterselie en de basilicum toe en pureer de saus met behulp van een staafmixer tot een gladde saus. Roer de koude boter door de hete saus tot hij is opgelost. Laat de saus niet meer koken, want dan gaat hij schiften.

4 Snijd de dorade op de huid licht in. Vul de buikholte van de dorades met de peterselie, de dille en de citroenschijfjes. Kruid de vis met peper en zout. Ook lekker met Hand Roasted Salt Fish van The Man With The Pan – Klik hier om deze te bekijken.

5 Grill de dorades op de hete BBQ of in de hete grillpan in ongeveer 20 min gaar. Serveer met de kruiden- beurre.

 

TIP: lekker met een salade van bloedsinaasappel, waterkers en geroosterde amandelen.

Bereiding 45 min

Klik HIER om alle benodigde ingredienten in één keer te bestellen.

NOTE: DE PRODUCTEN BEVATTEN MEER INHOUD DAN BENODIGD, ZODAT JE DIT RECEPT EEN PAAR KEER KAN BEREIDEN!!