Lamsbout van de BBQ met umamiboter rub

Hoofdgerecht voor 6 personen

  • 1 kg lamsbout, zonder been
  • Zout, per kilo vlees kun je ongeveer 11 tot 13 gram zout aanhouden
  • Zwarte peper gebroken, per kilo vlees geldt hier ongeveer 0,5 - 1,0 gram
  • 4 gram munt
  • 2 gram chilipeper

Voor de chiliboter:

  • 50 gr roomboter
  • 5 gr knoflook stukjes
  • 50 ml Royal Umami saus van Saus.Guru
  • 5 gr rozemarijn
  • 5 gr tijm

Extra nodig:

  • BBQ of grillpan
  • Steelpan
  • Aluminiumfolie

1 Steek de BBQ aan. Wacht tot hij op temperatuur is of tot de kolen zijn uitgebrand en er een wit laagje as op ligt. Maak je dit gerecht in een grillpan dan zorg je dat deze goed heet is alvorens je het vlees erin doet. 1 uur garen doe je dan uiteraard in de oven, stel deze in op 150 graden.

 2 Verwarm ondertussen voor de chiliboter de roomboter in de pan. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten in de boter. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

3 Kruid de lamsbout royaal  met peper en zout. Leg de bout op de BBQ en grill 4 minuten aan elke kant.

4 Haal de lamsbout van de BBQ en leg op een groot stuk aluminiumfolie. Smeer de lamsbout in met de chiliboter en vouw de aluminiumfolie om de lamsbout heen. Leg de bout weer op de BBQ (bij voorkeur op de indirecte hitte) en gaar hem in ca. 1 uur. De lamsbout is het lekkerst als hij nog rosé van binnen is.

5 Bestrooi de lamsbout met de kruizemunt en de chilipeper.

TIP:  Serveer de lamsbout met gepofte aardappel en gegrilde maiskolven

 

Bereiding: 1,5 uur